Ce este break la tenis

 


Break la tenis - se intampla cand adversarul castiga un game, dar nu serveste el. Cu alte cuvinte pe intelesul tuturor, daca cel care serveste pierde game-ul, adversarul a facut break. Ca sa fie mai usor de inteles: daca un game se termina cu scorul 0-40 plus ultima minge in joc pierduta de cel care are serva; 15-40, 30-40 inseamna break la tenis. Pe zgura, se intampla des sa se faca break-uri pentru ca suprafata este mai lenta, poti sa joci la pariuri des pe acest tip de pariu. Mai ales acolo la Roland Garros unde Nadal e rege sau pe alte turnee de zgura.

Ma refer la zeul zgurei, Nadal, in special la numarul de turnee de Mare Slem castigate pe aceasta suprafata de joc, nu de ultimul turneu jucat in acest an. Nadal are 14 Turnee castigate la Roland Garros, imposibil de detronat de jucatorii vechi sau lupii tineri din tenisul mondial.

Pe hard, adica US Open sau Turneul de tenis de la Wimbledon pe iarba, e mai greu sa castigi la pariuri cu break pentru ca viteza de deplasare a unei mingi de tenis este foarte mare. Mai ales la barbati care servesc foarte tare si daca intra prima serva e foarte greu de returnat.

Daca vrei sa faci bani la pariuri cu acest tip de pariu, ar fi bine sa pariezi pe tenis feminin. Acolo se intampla foarte des ca anumite jucatoare care servesc, sa piarda game-ul. Femeile nu au forta barbatilor la prima serva si din aceasta cauza multe adversare reusesc sa intoarca mingea in teren. Poti sa faci bani din pariuri si la tenis masculin, dar la turnee ITF unde valoarea jucatorilor nu e de top.

Ar fi bine sa urmariti si jucatorii foarte inalti si puternici care au o serva de temut. Pe acestia sa nu pariati ca vor pierde cand pleaca prima oara mingea de tenis din racheta lor. Andy Roddick a avut una dintre cele mai rapide serve din toate timpurile. John Isner, Ivo Karlovic, Milos Raonic si Feliciano Lopez sunt jucatori din trecut si prezent care servesc de parca trag cu tunul. Sa nu pariati break impotriva lor.

Comentarii