Gigi Becali si suporterii din sufragerie

 


FCSB a inceput sezonul in genunchi (covid-19) si l-a terminat la pamant! Dupa lovitura din vara cu imbolnavirea lotului, Gigi Becali a tacut, s-a ascuns de presa, a lasat echipa in pace si ce sa vezi, minune, jucatorii si-au revenit si au ajuns pe locul 1, dominând sezonul regulat. 

A apărut oportunitatea vânzării lui Man si atunci ciobanul delirant a intrat din nou in criza, sa explice el succesul in afaceri, viziunea lui de descoperitor de talente, făuritor de echipe, antrenor emerit. Nu a mai tăcut pana cand FCSB nu s-a prăbușit, ratând pe rand, lamentabil, rusinos, toate obiectivele posibile: cupa, supercupa și titlul nr.27! 

Nici nu putea fi altfel, având in vedere maniera medievala in care este condusa echipa. Nu se poate sa lasi o echipa de talia FCSB la cheremul exclusiv al unui personaj cu mintea răvășită ca Becali. Cu nicio echipa mare din lume nu se poate întâmpla asta! De ce? Simplu, pt ca suporterii nu permit asta. 

In cazul echipei FCSB suporterii nu exista, au iesit total din viata echipei, nu mai contează. Stau la tv si majoritatea covârșitoare il injura pe Becali, doar asta mai înseamnă adeziunea lor la Steaua! Exemplul lui Sporting Lisabona este de urmat! Acum cativa ani galeria infuriata a trecut la acțiuni violente impotriva conducerii, a jucatorilor! Au arătat ca le pasa, ca sufere si ca nu vor sa mai suporte umilințe! 

Adevărat ca violenta trebuie condamnata in orice manifestare a ei, dar rezultatul a fost ca dupa 2 ani Sporting a câștigat detașat campionatul, in 2021, la 19 ani de la ultimul titlu. FCSB nu are suporteri organizati, activi, cu inițiativă, care sa protesteze impotriva delirului finanțatorului, sa-l traga de mânecă, sa-i picheteze casele, sa faca presiuni. 

De prea multa vreme stelistii tac, se uita la sondaje sunt mulțumiți ca sunt majoritari, rad de rivalii tradiționali, se văicăresc ca sunt furati de arbitrii si cooperative (ceea ce este adevarat), dar nu participa in niciun fel la viața echipei, nu se implica, nu fac nimic, așteaptă gratia divina, exact la fel ca finantatorul primitiv. Nu poti ca suporter sa te uiti pasiv cum Steaua incepe sezonul cu un singur fundas central, cum joaca multe luni fără vârf, cum nu a duce nimic in locul lui Man, cum se fac mișcări haotice intre prima si a doua echipa, cum se dictează absolut tembel echipa de start si schimbările, etc. 

In toate aceste puncte daca suporterii ar fi intervenit poate ca Steaua nu ar mai fi terminat târând-se sezonul si am fi fost acum aproape de 27. Dar asa, ne consolam ca totul este din cauza lui Jiji, ne adâncim in fotolii, mai comandam o pizza si ne rugam la divinitate ( la fel ca delirantul) sa ne dea un an mai bun. Suporterii lui Sporting nu au facut asa!

Articol scris de Viorel Predosanu

Sursa poza GSP.ro

Comentarii