Spui Roma, spui Totti!

 


Sunt foarte puțini jucători de fotbal profesioniști care au jucat doar la o singură echipă. Printre ei se află Totti, Messi, Gerrard, Giggs, Paolo Maldini, Puyol, Paul Scholes. Într-o lume în care banii dictează tot și jucătorii de fotbal au devenit mercenari, unii jucători au rămas aproape de clubul lor de fotbal și nu au plecat niciodată. Aceștia merită respect, într-o lume în care fidelitatea față de un club, de o familie, a devenit o glumă proastă.  

Pe 11 septembrie 2016, Roma a întâlnit acasă pe Sampdoria. La pauză, scorul a fost de 2-1 în favoarea genovezilor. Până în pauză, la Roma a început o ploaie teribilă care s-a transformat în furtună. Meciul a fost la un pas de a fi suspendat. Deși era 4 după-amiaza, cerul se întunecase atât de puternic încât aveai impresia că era seară. În timp ce colegii lui erau la vestiar, neștiind dacă meciul va mai începe, Francesco Totti se încălzea de unul singur, sub ploaia abundentă.

După mai multe amânări și verificări ale terenului, centralul a decis să dea drumul la repriza secundă. Totti a întrat în locul lui Perotti. La 39 de ani, Eternul Căpitan a pasat decisiv pentru Dzeko care a făcut 2-2. Apoi, același Dzeko a obținut un penalty în prelungirile partidei.

Totti a înscris și a adus victoria romanilor.

Avea să fie ultimul sezon (24) al lui Francesco Totti la AS Roma.

"A fost pentru prima dată când mi-a fost teamă să execut un penalty. Nu îmi permiteam să ratez în fața galeriei."


Comentarii