Miroslav Klose despre tinerii fotbalisti

Miroslav Klose record la Cupa Mondiala


Miroslav Klose a fost unul dintre cei mai buni atacanti din generatia sa. A jucat pentru Nationala Germaniei din 2001 pana 2014 si detine recordul pentru cele mai multe goluri marcate la Cupa Mondiala. Miroslav Klose a inscris 16 goluri in 24 de aparitii la Mondiale din 2002 pana in 2014. E cel mai bun marcator din istoria Nationalei Germaniei cu 71 de goluri. Poza cu statistica este realizata cand Ronaldo si Klose erau la egalitate de goluri.

Cei mai buni marcatori la Cupa Mondiala din toate timpurile

  • Miroslav Klose 16 goluri
  • Ronaldo  15
  • Gerd Muller 14
  • Just Fontaine 13
  • Pele 12
  • Jurgen Klinsmann 11
  • Gary Lineker 10

Miroslav Klose despre tinerii fotbalisti

 "Astăzi, tinerii se gândesc la alte lucruri. Când eram tânăr, mă gândeam să mă antrenez pentru a deveni cineva în fotbal, cineva care mi-am dorit întotdeauna să fiu. La Lazio și la echipa națională, după fiecare antrenament, intram într-un bazin plin de gheață pentru a evita accidentările. Tinerii jucători considerau că este ridicol și refuzau să o facă prin orice mijloace.

Când m-au văzut ridicând plasa cu mingiile, mi-au spus: "De ce faci asta?!" În acel moment mi-am spus în sine: "Aveți 20 de ani și nici măcar nu puteți ajuta un magazioner de 60 de ani?” Erau mai îngrijorați dacă șosetele se asortează cu ghetele.

Am văzut toate aceste lucruri și atunci mi-am spus că a venit momentul să mă opresc. Fotbalul cu care am crescut nu mai există. Astăzi mai sunt și alte lucruri. Astăzi se gândesc la mașini rapide, la ce vor primi și la ghetele cu numele lor pe ele. Toate aceste lucruri vin înaintea jocului de fotbal. Imaginea lor este mai importantă.

Acesta este motivul pentru care am spus că este suficient. Pentru mine, singurul lucru care a contat a fost fotbalul în forma sa cea mai pură."

A fost un profesionist desavarsit si a tratat orice antrenament serios. Klose ar trebui sa reprezinte un model pentru tinerii care joaca fotbal care sunt plini de tatuaje si au sute de videoclipuri Tik Tok in care se prostesc. 

Multi se intreaba de ce unii jucatori romani tineri nu reusesc in Occident. Raspunsul este simplu: nu sunt seriosi si pun imaginea de baiat cool in prim-plan pe retele de socializare. Fotbalistii cu vechime mai ramaneau o ora dupa antrenament sa exerseze loviturile libere. Fotbalistii tineri abia asteapta sa se termine antrenamentul ca sa iasa la un vin cu baietii sau sa plece in club ca sa agate vreo bruneta tatuata pe coapse.

Sursa poza goal.com

Comentarii