Angel Di Maria si dragostea pentru fotbal

 

PSG este in finala Champions League in acest sezon fotbalistic unde o va intalni pe Bayern Munchem, masina de fotbal nemteasca care i-a adminsitrat un 8-2 sec Barcelonei. Angel Di Maria a pus umarul la aceste rezultate remarcabile ale echipei PSG in Champions League si este unul dintre cei mai importanti jucatori alaturi de Neymar. Pana in 2020, echipa din Paris se incurca inainte sa ajunga in semifinale si multi spuneau ca banii nu reprezinta totul in fotbal.

In confruntarea cu Leipzig din semifinale Champions League, Di Maria a dat o pasa perfecta de gol si un gol care au garantat locul din finala. Putini dintre voi stiu cum a crescut Angel Di Maria, iar viata lui nu a fost doar lapte si miere.

Scrisoarea de dragoste a lui Angel Di Maria pentru fotbal

"Ce faci luni? Mă duc la antrenament. Ce faci marți? Mă duc la antrenament. Ce faci miercuri, joi, vineri? Mă duc la antrenament. Vrei să facem ceva weekendul ăsta? Nu pot. Am meci.

Antrenamentul s-a terminat, cu geanta în mână, te oprești o secundă și privești terenul. Noroiul, pietrele, iarba, locul unde joci.

Această murdărie și aceste pietre pe care ai căzut, pe care ți-ai julit genunchii, șoldurile, coatele și mâinile … Când ai intrat murdar în casă, în timp ce mama ta spunea: "Scoate-ți ghetele și pantaloni și intră direct în dus!".

Ce ne dă putere să începem campionatul în fiecare an?

Toată lumea spune: "Iubesc să dorm duminica". Iubita îți spune: "Nu petrecem niciodată timp împreună". Familia îți spune: "Ar trebui să te gândești să studiezi și să muncești".

Și tu? Tu zâmbești.

Știu ei ce înseamnă fotbalul pentru tine? Știu ei tensiunea și emoțiile care nu te lasă să dormi în noaptea dinainte de meci? Știu ei de meciurile în care ai jucat accidentat sau cănd te simțeai rău?

Știu ei cum te simți când dai un gol și colegii te îmbrățișează. Știu ei despre zilele în care luai autobuzul ca să mergi la antrenament? Au ei vreo idee despre cât de adânc respiri cănd antrenorul vorbește? Și cum te simți când te antrenezi în februarie, în presezon, în timp ce prietenii tău sunt în vacanță. Știu ei despre toți oamenii pe care îi întâlnești în fiecare zi și care lasă o urmă în viața ta? Sau despre prietenii cu care ai râs sau ai plâns? Știu ei despre furtunile de ploaie în care ai jucat?

Noroi, pietre, iarbă, 10 oameni de partea ta...11 în cealaltă parte și o minge și un fluier. Toate astea sunt viața noastră. Și ce știu ei despre asta?

Tatăl meu era lucrător la cărbune și făcea cărbune în spatele casei. Sora mea și cu mine ne trezeam devreme înainte de școală să ne ajutăm tatăl. Aveam doar 9 sau 10 ani, vârsta perfectă pentru a pune cărbunele în saci pentru că am transformat asta într-un joc. Trebuia să ducem sacii de cărbune prin toată casa, din camera principală până la ușa din față.

Mulți oameni spun că fotbalul nu are legatură cu viața. Nu știu căt de bine cunosc ei viața, dar nu știu nimic despre fotbal."

Comentarii