Ce este underdog la pariuri sportive?

underdog

Englezii au inventat fotbalul, dar si pariurile sportive. De la ei vine expresia underdog care inseamna echipa mai slaba la fotbal sau jucatorul mai slab la tenis sau orice alt sport individual. Daca joaca Barcelona in camponat cu Osasuna, acesta din urma este underdog pentru ca echipa unde joaca Messi este favorita clara. Asta nu garanteaza ca o sa castigi la pariuri sportive daca pariezi des pe favoriti, de aceea unii pariori prefera sa joace pe underdog, pe echipa mai slab cotata la pariuri. Daca unii joaca la victori pe cota 6, altii joaca in sansa dubla si au cota 4 la unn asemenea meci. 

Avantaje pariuri pe underdog
Daca joci cat mai putine meciuri pe bilet, poti sa faci o cota mare doar din 2 sau 3 meciuri cu pariuri pe echipele mai slab cotate. Daca joci ca profesionistii doar un meci pe bilet, atunci o cota de 5 sau 7 face mult mai bine la portofel decat o cota de 1.20. Nimeni nu garanteaza ca o cota mica este sigura pentru ca poti sa pierzi la pariuri si daca pariezi ca se inscrie cel putin 1 gol in meci. E preferabil sa pierzi pe o cota 7 decat pe una de 1,20.

Daca joci pe echipele mai slabe mai ales in cupe, ma refer la Cupa Spaniei, a Italiei, a Angliei, poti sa faci un ban in plus. La aceste meciuri, echipele mari folosesc jucatori care nu sunt titulari in campionat. Asa apar surprizele si echipele mici castiga meciuri importante. Echipa ca Real Madrid sau Liverpool au fost eliminate in trecut de echipe mult mai slab cotate, unele chiar din Liga a 2-a. Asa ca daca vrei sa pariezi pe underdog la fotbal, nu paria pe campionat, ci in cupa.

Cauta casele de pariuri online sau stradale care au cote mari pentru ca astfel vei castiga mai mult pe termen lung. Unele agentii au la victorie pe echipa mai slaba la cota 5.50, iar altele au acelasi pariu pe victorie la cota 6. Ar fi bine sa alegi casa de pariuri care are cota mai buna.

Dezavantaje pariuri pe underdog
In general, favoritii castiga la fotbal, iar daca pierzi cateva meciuri pentru ca ai pariat pe underdog, sa nu incepi sa schimbi strategia si sa joci la recuperare. Ehipele mici nu sunt constante, pot face un meci mare cu echipa de pe primul loc, iar in urmatoarea etapa sa piarda cu echipa de pe locul 17 din campionat. 

Sa nu joci niciodata la recuperare daca ai o serie negativa cand pariezi pe echipele mici. Asta iti poate afecat stilul de joc, viata, vei ceda nervos si te vei arunca sa apriezi live ca sa recuperezi banii. O sa intri in boala jucatorului de pacanele care are in cap doar cum sa isi recupereze banii pierduti.

Castigul si pierderea fac parte din viata de parior. Este important cum gestionezi ambele faze, cand castigi des si crezi ca zeita Fortuna este pe umarul tau drept, dar si cand pierzi pariu dupa pariu indiferent ce meciuri alegi.

Comentarii