Meciurile din Liga 1 se vor juca fara spectatori


Începând de azi, 8 martie 2020, toate meciurile de fotbal din Liga 1 se vor juca fără spectatori până pe 31 martie 2020. Decizia este oficială și chiar dacă azi suporterii au făcut deplasarea pentru meciurile Chindia Târgoviște-Sepsi și FCSB-Universitatea Craiova, nu vor putea intra pe stadion. Cei care au cumpărat bilete vor primi banii înapoi și este păcat că un derby între FCSB și Craiova se va juca fără atmosferă incendiară în tribune.

Este o decizie bună pentru că sunt probleme grave în Italia unde este posibil ca Serie A să fie amant cel puțin o luna.  Coronavirusul s-a răspândit foarte repede în Italia pentru că autoritățile nu au luat măsurile necesare pentru a evita răspândirea acestuia.  Nu vrem să pățim la fel ca acolo și multe alte țări au luat decizii similare. 
 
 În Elveția nu se mai joacă fotbal la nivel profesionist timp de 2 săptămâni. Slovenia a anunțat azi că interzice toate evenimentele în spații închise cu peste 500 de participanți.

Această decizie a fost anunțată de secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, în lupta cu acest coronavirus care se răspândește rapid prin Europa:


  • Începând de astăzi, 8 martie, sunt interzise manifestările publice sau private, în spații deschise sau închise, cu un număr de participanți mai mare de 1000 de persoane. Această măsură este obligatorie, la nivel național, pentru toți agenții publici și privați și nu este supusă negocierii, excepțiilor, neputând fi amânată.
  • Evenimentele la care este estimată participarea unui număr mai mic de persoane pot fi organizate doar după obținerea aprobării de la direcțiile de sănătate publice locale.
  • Acceptul sau refuzul organizării va fi transmis în baza unei analize care ține cont de natura evenimentului, grupa de vârstă a participanților, modalitatea în care participanții ajung la eveniment și durata deplasării către eveniment, dacă există posibilitatea ca la eveniment să participe persoane pentru care există posibilitatea să fi fost în zone de risc sau să fi intrat în contact cu persoane contaminate.
  • Nu vor mai fi organizate stagii de practică în spitale pentru studenții la medicină și farmacie, cu excepția situațiilor de voluntariat în sprijinul medicilor. În aceeași perioadă, aparținătorii pacienților nu pot efectua vizite în spitale.
  • A fost reluată recomandarea ca românii să nu circule în zonele afectate de coronavirus, iar cei care se află în aceste zone să nu vină în România
Persoanele aflate în izolare şi care au cumpărat bilete pentru a pleca în străinătate nu vor avea voie să iasă din izolare





Comentarii