Barcelona va juca cu Girona pe stadionul Hard Rock Stadium din Miami in Ianuarie


Se pare ca meciul dintre Barcelona si Girona care ar fi trebuit sa se dispute in Spania, se va juca in SUA. Daca pretul unui bilet este intre 20 si 50 euro la Girona, la Miami biletul va costa 80 de dolari. Iar capacitatea stadionului Hard Rock este de 65.000 de locuri si daca se vor vinde toate biletele va iesi un profit de 5.200.000 de dolari.
Dar inca sunt discutii in privinta disputarii acestui meci pentru ca cei de la Girona nu sunt de acord, iar FIFA inca nu a aprobat aceasta decizie, nici Federatia de fotbal din SUA.

Este o afacere buna, dar este un miscare impotriva fanilor din Spania a celor 2 echipe. Ca sa ajungi in Miami din Spania trebuie sa zbori cu avionul 10 ore doar dus, sa petreci cel putin 2 zile in SUA, iar banii pe care ii cheltui pe aceasta deplasare nu sunt putini. In Spania nu exista o cultura a fanilor care pleaca in deplasare ca in Italia sau Anglia, dar sa mai traverseze oceanul ca sa vada un meci de fotbal.
Totul se invarte in jurul banilor, iar clubul Girona a fost cumparat de oamenii din spatele echipei Manchester City. Si daca va interseaza alte achizitii si conflicte de interese al grupului financiar de la City aveti multe informatii in videoclipul denumit City Football Group: Globalisation and Conflicts of Interest.



Comentarii