Meciurile din Play-Off Europa League


Echipele romanesti, FCSB si CFR Cluj, s-au calificat in Play-Off Europa League. Echipa campioana are un adversar usor pentru ca Dudelange, echipa din Luxemburg, a eliminat-o pe Legia Varsovia dupa 2-2 in retur. Echipa din Luxemburg avea 2-0 in meciul de aseara inca din minutul 17 prin golurile marcate de Patrick Stumpf si Stelvio. Cluburile de fotbal din Polonia sunt o gluma proasta in ultimii ani in cupele europene.

FCSB a avut mare noroc pentru ca a marcat golul calificarii in ultimul minut de joc prin Gnohere, cu o lovitura de cap dupa o iesire pe sub centrare a portarului advers. FCSB este prima echipa din Romania care reuseste sa o elimine pe Hajduk Split din cupele europene. FCSB va juca cu Rapid Viena, echipa care a terminat pe locul 3 in campionatul din Austria. Clubul Rapid Viena a fost fondat pe data de 8 ianuarie 1899, iar meciurile de acasa le joaca pe stadionul Weststadion cu o capacitate de 28.000 de locuri.

FCSB si CFR Cluj, singurele echipe romanesti ajunse in aceasta faza, vor juca primele meciuri in deplasare, pe 23 August. Partida Rapid Viena - FCSB va incepe la ora 21:30, in timp ce Dudelange - CFR Cluj se joaca de la 21:00.

E posibil sa avem 3 echipe din campionate mai slab cotate care pot ajunge pentru prima oara in grupele cupelor europene: Torpedo Kutaisi (Georgia), Suduva (Lituania) and Dudelange (Luxemburg).
Alte meciuri de urmarit:
1. Olympiacos vs. Burnley - sunt curios cate echipe din Anglia vor juca in grupele Europa League si Champions League
2. Gent vs. Bordeaux - Bordeaux are prima sansa de calificare, dar este o dubla de foc.
3. Partizan vs. Besiktas - suporterii celor 2 echipe sunt fanatici si stiu sa faca atmosfera pe orice stadion. Iar o intalnire de fotbal intre sarbi si turci nu trebuie ratata.


Comentarii