Cele mai mari 2 scandaluri din istoria jocurilor de noroc


Scandaluri au fost de-a lungul timpului în aproape orice industrie, iar domeniul jocurilor de noroc și-a avut și el partea lui de astfel de conflicte. Majoritatea acestor scandaluri au apărut în zona pariurilor sportive, dar și alte părți ale industriei jocurilor de noroc s-a confruntat cu astfel de probleme (cum ar fi conturile de super-utilizator la jocurile cu aparate 77777). Unele dintre aceste scandaluri au fost influențate de crima organizată, în timp ce altele au survenit din prea multă lăcomie. Indiferent de motivul pentru care s-au întâmplat aceste evenimente, toți cei care au fost implicați știau că au comis o infracțiune și sunt pasibili de pedepse pe măsura acțiunilor lor ilegale.

Vinerea Neagră și scandalul care a zguduit lumea pokerului online
Vinerea neagră nu este doar ziua în care în America sunt derulate promoții de reduceri fenomenale, ci va rămâne în conștiința americanilor și drept ziua în care jocurile de noroc online au primit cea mai mare lovitură vreodată din partea guvernului Statelor Unite. În data de 11 aprilie 2011, Departamentul de Justiție a lansat acuzații împotriva a trei dintre cele mai mari site-uri de cazinouri online acuzându-le pe acestea că exploatează în mod ilegal jocurile de noroc și că se fac vinovate de încălcarea prevederilor UIGEA.

Site-urile care au fost acuzate au fost Absolute Poker, Full Tilt Poker și Poker Stars. Alături de aceste site-uri, au fost arestați unsprezece inculpați că urmare a acuzațiilor care le-au fost aduse. Cei care aveau fonduri stocate în conturile de joc la aceste companii urmau să primească rambursări ale banilor în conturile lor. Singura companie care a dat curs deciziei impuse de către Departamentul de Justiție al SUA a fost PokerStars.
În cele din urmă, PokerStars și-a rezolvat cazul la Departamentul de Justiție pentru suma de 731 de milioane de dolari. Cu această înțelegere, li s-au dat toate activele pe care Full Tilt le-a avut și au convenit să-i plătească și pe jucătorii Full Tilt. Pentru acei jucători care erau cetățeni americani, aceștia trebuiau să-și ceară banii înapoi direct de la Departamentul de Justiție, operațiune care a durat destul de mult timp. Celelalte două site-uri nu au avut capacitatea financiară pentru a rezista acestui scandal și au ieșit din afaceri la scurt timp după ce scandalul Black Friday s-a încheiat.

Trucarea unui meci virtual de Starcraft II
Sporturile electronice implică oameni care se luptau reciproc la jocurile pe calculator, iar turneele au devenit din ce în ce mai importante în ultimii ani, mai ales în Asia. Dota II, Counter-Strike: GO, Starcraft II și Hearthstone sunt jocuri cu milioane de fani în lume, care participă la turnee globale care oferă premii fantastice (în Las Vegas există deja arene specializate).

Un astfel de scandal i-a avut în plan pe câțiva jucători proeminenți din Coreea de Sud care au fost arestați de autoritățile locale, cu acuzații de trucare și de pierdere intenționată a meciurilor. Lee ‘Life’ Seung Hyuna fost acuzat că a primit $60,000 în anul 2015 pentru a truca meciuri de esports, în timp ce Bung Bbyong Woo Yong a fost plătit cu echivalentul a 23.000 de dolari în ianuarie 2016.
Aceste sume pot părea mici, dar în termeni de fraudă , acest incident nu este diferit de ceea ce a fost scandalul Black Sox pentru baseball-ul american. Opt oameni au fost arestați și vor petrece timp în închisoare. Cu toate acestea, partea cea mai proastă este că "Life" era unul dintre cei mai buni jucători de Starcraft II și avea doar 19 de ani.

Comentarii