Jucatori de top cumparati ieftin


Azi, citeam despre transferul lui Alisson, portarul Nationalei Braziliei, de la AS Roma la Liverpool. Alisson a fost transferat la Roma pe 8 milioane de euro si in 2016 nu a jucat niciun meci in Serie A, dar a fost titular in Cupa Italiei si UEFA Europa League. In urmatorul sezon a fost titular in campionat si acum Liverpool vrea sa plateasca 75 de milioane de euro pe el.
Dar nu este singurul jucator in aceasta situatie. Au fost mai mereu jucatori de top cumparati ieftin si mai apoi vanduti pe zeci sau sute de milioane de euro.

Kante a fost transferat de Leicester pe suma de 5,6 milioane de lire sterline si apoi vandut la Chelsea pe 32 de milioane de lire sterline(clauza de reziliere a contractului). Iar acum este unul dintre cei mai buni inchizatori din fotbalul mare, iar zilele trecute si-a adaugat in palmares si titlul de campion mondial cu echipa Frantei.

Marquinhos a fost cumparat de la Corinthians cu 5 milioane de euro de AS Roma, a jucat doar 1 an in Italia si a fost vandut apoi la PSG pe 32 de milioane de euro in 2013. Si mai sunt unii specialisti care spun asta: cluburile de fotbal din Brazilia se imbogatesc atunci cand vand un jucator de valoare. Asta se intampla foarte rar. Nu toti brazilienii sunt ca Neymar.

Ousmane Dembele a fost cumparat de Borussia Dortmund de la Rennes pe 15 milioane de euro. Si dupa doar un an la clubul german, Ousmane Dembele a fost vandut la Barcelona pe 115 milioane de euro. Profit de 100 de milioane de euro doar la acest transfer pentru Borussia Dortmund. Stiu ca in acea perioada, Barca il vanduse pe Neymar pe o suma incredibila si avea capital, dar nu cred ca Dembele merita suma asta, desi e un jucator de top.

Dar pana acum am scris doar despre jucatori foarte cunoscuti. O suma mare s-a platit pentru un fundas - Van Djik. Southampton l-a cumparat pe Van Djik pe 13 milioane de lire sterline de la Celtic si apoi l-a vandut echipei Liverpool pe 75 de milioane de lire sterline. Acest transfer s-a realizat in Ianuarie 2018.

Mahrez a fost descoperit de un antrenor algerian de nationala, iar fotbalistul s-a miscat bine la Cupa Mondiala din Brazilia. Leicester l-a cumparat pe Mahrez de la AC Le Havre pentru 1 milion de lire sterline. Atacantul algerian a jucat 3 ani pentru Leicester, a castigat titlul de campion in Premier League si apoi a fost vandut la Manchester City pe 65 de milioane de lire sterline.

Anthony Martial a fost achizitionat de AS Monaco pe 5 milioane de euro de la Lyon in 2013. In 2015, a fost vandut la Manchester United pe 60 de milioane de euro. In tricoul echipei condusa de The Special One, Martial a marcat 24 de goluri in 86 de aparitii.

Sursa poza heightline.com






Comentarii