Probleme mari pentru Ozil si Gundogan

ozil

Ozil si Gundogan s-au pozat cu presedintele Turciei, Erdogan. Iar relatiile diplomatice dintre Germania si Turcia nu sunt dintre cele mai bune. Erdogan a comparat Germania din zilele noastre cu Germania nazista. Dreptul la libera exprimare este garantat in tara unde este cancelar Angela Merkel, si Ozil si Gundogan pot sa spuna ce vor si sa faca poze cu cine doresc. Dar si fanii echipei Germaniei au dreptul sa raspunda si nu au stat cu mainile in san. I-au huiduit pe cei 2 jucatori de fotbal profesionisti la antrenamente, iar altii au trecut la fapte. I-au spart geamurile masinii lui Gundogan. Acesta avea un Mercedes, o limuzina de lux care acum nu mai arata ca in filme.

Ozil si Gundogan sunt majori si vaccinati si daca au decis sa faca o poza cu un dictator, atunci vor suferi consecintele. Orice gest, orice fapta are repercusiuni daca esti persoana publica. Iar sa faci o poza cu nebunul de Erdogan, cu cateva zile inainte de Cupa Mondiala, este o greseala de imagine. Ozil si Gundogan au fost norocosi sa traiasca in Germania, o tara libera unde au primit educatie si sanse egale alaturi de alti germani si cand au crescut au facut o poza cu un dictator care injura Germania non-stop.

Poti sa ai o atitudine de neutralitate in acest caz, daca ai parinti turci si joci pentru Germania. Sau poti sa te pozitionezi ca Emre Can, care a refuzat sa se intalneasca cu presedintele Turciei.

Comentarii