Reclamele la TV pentru pariuri interzise pe timp de zi


Dependenta de pariuri nu este doar o gluma. Acum cateva zile am auzit la stiri ca un baiat de 18 ani si-a luat zilele pentru ca a pierdut peste 3000 de lei la pariuri si pacanele. Daca nu ai control si viciul pune stapanire pe tine, atunci o sa ai o viata grea si o sa iei decizii din ce in ce mai ciudate. Consiliul National al Audiovizualului, mai pe scurt CNA, a decis ca toate reclamele pentru pariuri sportive online vor fi difuzate de posturile TV numai dupa ora 23:00! CNA a luat aceasta decizie deoarece ”prin difuzarea acestora la ore accesibile copiilor, au fost incalcate reglementarile legale cu privire la protectia minorilor”.
Echipele de fotbal pot purta pe tricouri reclame, iar cluburile de fotbal pot promova pariurile si pe stadion. Dar televiziunile nu mai pot face reclama la pariuri in timpul meciurilor. Va fi o lovitura de proportii pentru casele de pariuri de la noi. Pentru ca Liga 1 este sponsorizata de Betano, nationala Romaniei de Fortuna, iar Cupa Romaniei si Liga 2 de Casa Pariurilor.

In mai multe tari din Europa sunt interzise reclamele la pariuri la TV. Asa cum s-a decis de curand in Belgia, unde se duce o lupta intensa pentru protejarea jucatorilor dependenti de pariuri.
Casele de pariuri de la noi se vor reorienta din mers. Poti sa faci reclama stradala la pariuri sportive, poti sa faci reclama pe siteurile de sport sau despre pariuri si casino. Eu sunt de acord cu aceasta decizie, dar ar fi bine ca statul roman se se gandeasca si la casele de la colt de strada. Acolo intra minori care joaca la pariuri sau la pacanele si nimeni nu ii intreaba de sanatate. Vad minori prin baruri care servesc bauturi alcoolice, iar patronii se fac ca nu vad nimic. Atat timp cat afacerea merge, nu conteaza de unde vin banii.

Pariurile fac parte din viata noastra chiar daca vrem sau nu. Dar poti sa traiesti ca mine si sa ai auto-control. Pot sa renunt la pariuri pe perioade foarte lungi de timp, de cateva luni de zile. Nu sunt dependent de ruleta sau pacanele si nu simt nevoia de a paria doar ca sa vad un meci din Champions League altfel. Nu cred ca te poti imbogati peste noapte din pariuri sau cu un bilet la loto. De fapt, jocul la loto este un impozit in plus platit de oamenii care nu stiu matematica si habar nu au de statistica. Sau poti sa traiesti ca un amic de la mine din cartier care s-a imprumutat la camatari ca sa joace la pacanele. Si acum il cauta lumea pentru datorii, iar el nu a mai dat pe acasa de cateva saptamani.



Comentarii