Sanatatea la cei mici


Sanatatea este importanta la orice varsta. Chiar daca esti adolescent, om in toata firea de 30 de ani, un copil sau un batran care a trait frumos, toti ne dorim sa fim sanatosi si sa stam cat mai departe de patul de spital. Dar in acest articol o sa ma opresc asupra problemelor de sanatate a celor mici. Cele mai intalnite afectiuni intalnite la copii sunt cele ale aparatului respirator si anume: alergii, sinuzite, astm si multe altele. Mai ales in anumite perioade cand se trece de la un anotimp la altul si in special iarna. Frigul nu face bine nimanui, dar in special celor mici. Pentru caile respiratorii exista nebulizatoare care sunt niste aparate care gebereaza aerosoli. Aerosolii sunt niste particule mici, care intra in plamani prin inhalare. Aceste particule sunt vizibile doar la microscop.

Acum poate va intrebati ce sunt aceste aparate cu aerosoli. Aceste aparate sunt niste dispozitive care transforma substantele medicamentoase in aerosoli in scopul de a fi administrati prin inhalare. Sunt cateva avantaje importante ale unor aparate cu aerosoli. In primul rand, medicamentatia de administreaza foarte repede. Se grabeste vindecarea si chiar daca numele pare ciudat este usor de administrat. Sanatatea ar trebui sa fie pe primul plan pentru oricine. Chiar daca crezi ca e doar o simpla durere, fa o vizita la medic si nu cauta pe net reolvarea problemelor tale. Acolo o sa gasesti o jungla de sfarturi de la amatori sau profesionisti care nu au legatura cu boala ta.

Sistemul imunitar la copiilor nu este foarte dezvoltat. De aceea, un pusti poate fi racit tot timpul daca il ducem la gradinita sau la scoala. Acolo sunt tot felul de copii veniti din diferite zone, familii sau cartiere. Unii sunt mai rezistenti la anumite boli, altii mai putin. Nu ar trebui accepttai copii la gradinita sau la scoala daca au febra sau care au o stare de sanatate nu prea buna. De aceea e bine ca un copil sa mannace bine, de la legume la fructe, la carne, oua sau lactate si sa iasa des pe afara. Acolo se caleste si va deveni mai rezistent la boli de toate felurile.

Comentarii