Terorismul si fotbalul mondial


Nu exista saptamana in care sa nu auzim la stiri de un atac terorist cu arma alba, cu bomba, cu arma de foc, cu butelii etc. Iar Franta a fost lovita puternic de asemenea atacuri. Iar in ultima vreme sunt atacati suporterii care se duc la stadion ca sa isi vada echipa favorita. La meciul dintre PSG si Bordeaux, terminat cu scorul de 6-2, s-a gasit o bomba langa stadionul Parc des Princes. Dispozitivul explozibil, care se afla pe o strada linistita la 10 minute distanta de stadion, a fost dezamorsat de fortele de ordine.

Foarte important de retinut este ca politia nu a decis ca suporterii sa plece in graba de pe stadion(50.000 de oameni au fost la acest meci) si nimeni nu s-a panicat. Nu a anuntat nimic in acele momente. Iar suporterii s-au bucurat de un spectacol fotbalistic. Iar teroristii isi doresc sa nu te simti niciodata in siguranta atunci cand iesi din casa. Sa te gandesti ca vine un nebun cu un camion si da peste tine pe trotuar, ca poti fi taiat de altul care crede ca asta e singura cale de lupta impotriva Occidentului sau sa fii impuscat atunci cand iti bei cafeaua la terasa. Politia a arestat 5 suspecti in legatura cu acest atac.

Stirea despre bomba a ajuns la public abia marti. Pentru ca pana atunci politia a facut zeci de razii in suburbiile Parisului pentru a aresta mai multe persoane suspecte.





Comentarii