Daca Islanda invinge Kosovo luni seara, se va califica direct la Campionatul Mondial de fotbal


Ieri, Islanda a reusit surpriza in calificarile pentru Mondiale. A invins Turcia la ea acasa cu 3-0. Iar acest rezultat l-a facut pe Lucescu sa scoata 4 jucatori din lotul Turciei.
Dar cel mai important meci pentru jucatorii din Islanda este cel de luni seara cand vor intalni pe Kosovo. Daca Islanda obtine cele 3 puncte va termina prima in Grupa I si se va califica direct la Campionatul Mondial de fotbal. Din aceasta grupa mai fac parte: Turcia, Croatia, Finlanda si Ucraina.

Islanda are o populatie de 340.000 de locuitori si va deveni tara cea mai mica care participa la o Cupa Mondiala. Sa zicem ca jumate din populatie este formata din barbati, adica 170.000.
Si 20% din acestia au varsta intre 17 si 35 de ani. Jucatorii Nationalei de fotbal a Islandei se aleg doar din 34.000 de jucatori.

Acum 5 ani, Islanda era pe locul 131 in clasamentul FIFA, iar azi este pe locul 22.
Si daca va intrebati ce inseamna initialele KSI de pe emblema acestei federatii, raspunsul e simplu: Knattspyrnusamband Ísland care intr-o traducere aproximativa inseamna Federatia de Fotbal a Islandei.

Cum a ajuns asa departe fotbalul din Islanda?
Niciun copil nu este refuzat cand este vorba de sport. Chiar daca nu are niciun pic de talent este pastrat in echipa. Nu se face ca la noi, sa alegem pe cei mai buni sau doar pe cei cu pile.
Exista sali de fotbal in toate orasele pentru toate categoriile de varsta pentru ca vremea nu este prea placuta in acea tara. Daca ai 12 ani, esti din Reykjavík si vrei sa joci fotbal, sigur o sa gasesti alti copii de varsta ta in zona si multe cluburi de fotbal care te vor. Pana la 18 ani te poti antrena la ce sport vrei tu fara sa platesti vreo taxa in aceasta privinta. Sunt doar antrenori calificati, profesionisti, specializati in diferite ramuri sportive. Nu ca la noi, unde sunt multi betivi care nu stiu sa lege 2 cuvinte, desi in trecut au fost legende in fotbalul din Romania.
Fanatismul pentru fotbalul din Premier League si ambitia celor din Islanda au dus la acest succes.




Comentarii