Despre becuri auto


In acest articol o sa va vorbesc despre becurile auto, in special despre becuri xenon. Asa ca o sa fac putin istorie pentru voi, cand au aparut prima oara pe piata si la ce model de masina. Sunteti gata?
Aceste xenoane au aparut in 1991 la modelul BMW 750i. Stiu ca BMW-ul este masina favorita a romanilor( oameni de afaceri dar si interlopi care au facut bani riscand in fiecare zi) si mai stiu ca din 1992 becurile xenon au cunoscut o evolutie rapida in industria auto. Daca pana in 1991 becurile cu halogen erau cele mai cautate, acum in zilele noastre, toate masinile de top au becuri xenon. Omul se dapateaza imediat la ce e nou si de calitate, iar firmele mari nu au stat pe ganduri si au investit in asa ceva.
Un bec auto cu xenon se bazeaza pe principiul descarcarii gazoase, unde o unda de lumina este creata intre doi electrozi situati intr-un tub de sticla umplut cu saruri metalice si gaz in forma inerta. Nu este mare un pret pentru bec h 7, asa ca va puteti permite si voi asa ceva.

Pe strazi este foarte importanta siguranta, atat pentru tine, dar si pentru cei mici. Accidentele de circulatie se pot intampla din motive ciudate sau decizii proaste a celor care sunt in trafic. Conteaza enorm refelxele sofreilor dar si cei care folosesc faruri xenon in loc de faruri cu becuri halogen sunt mai avantajati pentru ca vad anumite obstacole sau caini care trec strada mult mai repede. Intr-o zi cand am plecat la Bucuresti sa luam pe cineva de la aeroport si la intoarcere, era noaptea pe la ora trei, am lovit un caine care ne-a rupt scutul si masina nu a mai plecat de pe loc. A trebuit sa chemam pe cineva apropiat ca sa ne tracteze pentru ca altfel petreceam noaptea acolo.
Atunci nu aveam becuri xenon perntru ca altfel acel caine era vazut mult mai repede si accidentul putea fi evitat.
Era in perioada cand astia mici incepeau scoala. Si am observat in acea saptamana cum se transforma debutul anului scolar intr-o afacere profitabila pentru multe firme mari sau mici.

Comentarii