Pilotul sau masina?


Saptamana trecuta a inceput Formula 1, iar un prieten bun urmareste acest sport cu motor de aproape 15 ani. Eu ma pregateam sa joc fotbal pe un teren sintetic si la barul unde eram era Formula 1 in reluare. Si am inceput sa vorbim despre noutatile din F1, despre masini, despre mecanici sau piloti. Si cu ocazia asta am aflat ca masinile din acest an sunt mai late,sunt mai mari si depasirile nu vor fi atat de dese ca in sezoanele trecute.Dar cel putin anul asta nu mai sunt limite de viteza si spectacolul va fi pe gusturile iubitorilor acestui sport. Si mi-a zis ca masina e foarte importanta. Daca ai cel mai bun sofer din Formula 1, dar are o masina modesta sigur nu va ajunge campion mondial. De aceea iti trebuie cei mai buni mecanici care sa se ocupe de masinile din F1. Iar asta e valabil si in viata de zi cu zi. Daca esti un sofer bun si nu ai grija de masina ta, nu o sa devii o legenda a strazilor. Orice problema are masina nu ezita sa schimbi piesele uzate si gasesti de exemplu o curea distributie pe AutoAtu la un pret bun.

Dar urmeaza intrebarea cand schimbi cureaua de distributie?
Distributia masinii se refera la acele subansambluri ale motorului care au rolul de a sincroniza componentele responsabile de admisie, evacuare si pozitia cilindrilor, astfel incat sa se respecte timpii de ardere ai motorului. La multe autovehicule, distributia contine si pompa de apa, fiind antrenata de aceeasi curea distributie.
Distributia este in general alcatuita din: curea dintata de antrenare, rola de ghidare, rola intinzatoare si pompa de apa (unde este cazul).

In cazul autovehiculelor cu distributie pe curea de distributie, inlocuirea acesteia se face fie inainte de atingerea unui interval de timp, fie pana se ajunge la un anumit numar de kilometri parcursi. Momentul schimbarii kit-ului este specificat in manualul autovehiculului si depinde de motorizare dar uneori si de modul in care a fost condusa masina (condus normal sau intens). Ai grija de masina ta pentru ca trebuie sa fii in siguranta. Multe accidenate se intampla din cauza cauciucurilor uzate, din cauza anumitor piese de motor care nu sunt schimbate la timp, dar si din cauza vitezei cu care circula unii tineri in zilele noastre. Ai grija de masina voastra si ea te va feri de necazuri nedorite.

Comentarii