Despre anvelope autoturisme si anvelope camioane


Multi dintre voi va pricepeti la autoturisme si stiti ce fel de cauciucuri va trebuia la masina personala. Dar stiti diferentele dintre anvelope autoturisme si anvelope camioane? Pentru vehicule de mare tonaj unele anvelope pentru camioane sunt de mari dimensiuni si create special sa reziste unei greutati mult mai mari. De aceea, acestea au presiunea din pneuri mult mai mare. Un lucru foarte important la aceste cauciucuri camioane este reprezentata de rezistenta la frecare. Exista mijloaace de transport in orase cum sunt autobuzele sau autocarele, iar fara niste anvelope camioane fabricate fara greseala, nimeni nu ar fi in siguranta. Asa cum soferii profesionisti care transporta copii la scoala sau turisti prin Spania, Italia sau Germania sunt verificati foarte bine pentru ca trebuie sa fie oameni seriosi, cu multa experienta in domeniu, asa si aceste cauciucuri sunt verificate de profesionisti pentru mentinerea sigurantei.

Ca si in cazul masinilor personale resaparea anvelopelor de camioane nu este indicata. Nu trebuie sa va uiati la pret atunci cand se uzeaza aceste cauciucuri. Cumparati unele noi si nu va zgarciti la bani. Stiu ca unii romani prefera sa isi cumpere haine la mana a doua, sa manance nesanatos, sa isi cumpere bere ieftina, dar nu trebuie sa faceti asa ceva in cazul acestor anvelope. Unii folosesc cauciucuri resapate la rulote sau remorci pentru ca nu poti sa mergi cu viteza mare cu asa ceva. Dar nu e cazul masinilor de transport in comun, masinilor pentru agricultura, tiruri si asa mai departe.

Asa ca ar fi bine sa va feriti de siteurile cu denumiri anvelope resapate sau nume asemanatoare. Stiu ca nu suntem cei mai bogati din Europa, stiu ca nu suntem vazuti bine pe oriunde ne ducem de la Londra la Paris, stiu ca politicienii nostri sunt corupti si presa este impartita in mai multe tabere, stiu ca avem salarii mici si pretul la combustibil este mare, stiu ca si fotbalul( sportul care ne-a scos in strada acum multi ani) este pe moarte, stiu nu avem cel mai bun trai din UE. Dar stiu ca atunci cand investiti bani in masina ar fi bine sa cumparati cauciucuri noi. Nu exista discutie aici. Siguranta ar trebui sa fie pe primul plan.

Comentarii