Papuci de spital


Toti ajungem mai devreme sau mai tarziu la spital. Fie ca e vorba de o raceala, sau o durere de abdomen, fie o fractura sau o taietura atunci cand te credeai mare bucatar, dupa ce te-ai uitat la o emisiune la televizor. Eu am ajuns la spital acum 2 saptamani pentru ca m-a muscat un caine de picior, atunci cand ma intorceam de la sala. A venit din spate, nu l-am vazut si m-a capsat. Sunt multi caini pe strazi la mine in oras, o problema cu care se confrunta toata Romania. Si dupa ce m-a muscat cainele a si fugit si nici nu am avut timp sa ripostez. Dar am ajuns la spital. Muscatura nu a lasat rani adanci in gamba mea, dar a trebuit sa fac injectii contra turbarii. Nu se glumeste cu asa ceva pentru ca nu era un caine crescut la casa, pe care sa il poti duce la veterinar ca sa vezi daca e bolnav sau nu. Si pentru ca m-am dus des la spital pentru injectii, am vorbit des cu o asistenta despre mai multe subiecte. Iar unul dintre ele a fost despre banii pe care ii primesc doctorii pentru medicamente, imbracamanite sau saboti spital. Multi dintre doctori isi cumpara ei halate sau papuci de spital pentru ca nu sunt fonduri de la statul roman.

Acum nu o sa va plictisesc cum e la spital, cat trebuie sa astepti ca sa iti vina randul ca sa faci o injectie. Este putin personal, cateodata cei imbracati in alb sunt cam nesimtiti, dar nu e bine sa generalizam. Referitor la incaltaminte medicala, am vorbit cu asistenta medicala si mi-a zis ca unele perechi de saboti protectie piele sunt foarte buni pentru ca au talpa antialunecare.

Stiti prea bine ca ati alunecat cel putin o data in viata prin casa pentru ca era gresia uda sau era o pata de ulei pe gresie de la friptura prajita cu o seara inainte. Si poti sa cazi oricand si sa te lovesti in casa. Asa e si in spital. Daca acesti papuci de spital nu ar avea talpa antialunecare, toti doctorii si asistentele ar fi cu picioarele in sus destul de des. E de ras, dar nu poti sa te duci la spital iar doctorii sa patineze ca pe gheata.

Comentarii