Externalizare IT


Poate unii dintre voi nu stiti ce inseamna Externalizare IT. O sa incerc sa dau o definitie sau mai bine o explicatie mai detaliata despre asa ceva. Prin externalizare IT, firmele IT pot prelua in intregime departamenul IT din companii sau doar o parte din responsabilitatile IT, precum mentenanta IT, administrarea infrastructurii IT, suportul IT pentru utilizatori si echipamente, monitorizarea serverelor sau asigurarea securitatii datelor.
Companiile aleg sa externalizeze serviciile IT din motive diferite, de la reducerea costurilor asociate IT-ului, eliminarea intreruperilor IT si cresterea productivitatii, pana la accesarea unor cunostinte extinse, detinute de o firma IT specializata. Sper ca aceasta explicatie detaliata sa va faca sa intelegeti acesti termeni care le prima vedere par greu de inteles pentru un incepator in acest domeniu.

Cel mai mare avantaj pentru o companie care alege externalizare it Bucuresti este reducerea semnificativa a costurilor, atat cele fixe precum salariile cat si cele variabile, precum traininguri sau specializari pentru personalul propriu.
Un alt avantaj il reprezinta suportul tehnic asigurat 24/24, indiferent de situatie. Providerul de servicii IT ofera un timp de reactie rapid, interventiile putandu-se realiza atat remote cat si la fata locului. Ca in orice alt domeniu sunt preturi diferite pentru asemenea servicii de externalizare it. Asa ca e bine sa nu va grabiti,sa cantariti bine toate variantele oferite din mediul online si sa alegeti cea mai buna firma in care aveti incredere deplina. Ca peste tot, exista profesionisti sau amatori in activitate si nu ar fi bine sa ajungeti la mana unui incepator in acest domeniu.

Printre cele mai importante avantaje realizate prin externalizare IT se numara:
1. Se reduc costurile si grijile cu reteaua de calulatoare.
2. Lucrează o echipa pentru compania voastra in locul unui singur angajat. Unde sunt doi puterea creste. Asta e valabil si in doemniul IT. E mai bine sa ai o echipa intreaga in spate decat un singur om care poate ceda presiunii.
3. Compania de IT nu isi ia concediu, lucreaza neintrerupt pentru firma ta. Daca ai un angajat profesionist sa se ocupe de IT nu poti sa il tii zilnic la munca ani la rand. Omul nu e robot pentru ca trebuie sa se relaxeze, sa plece in concediu. Sunt cazuri in care omul chiar se imbolnaveste si atunci apar problemele in sistemul IT.

Comentarii