Impozitul la pariuri online nu se opreste la sursa in 2017


Impozitul la pariuri online NU se oprește la sursă în 2017 așa cum scrie clar în Codul Fiscal din acest an. Impozitul oprit la sursă înseamnă că dacă pariezi online sau joci poker la Unibet și câștigi, Unibet oprește impozitul datorat la stat pe fiecare retragere a ta. Și nu te mai duci la ANAF ca să completezi zeci de hârtii în legătură cu acest impozit. La noi, la români, totul trebuie să fie complicat iar statul să își bată joc de cetățenii lui în fiecare zi din an.

După ce că avem doar câteva case de pariuri online, iar cele mai importante se judecă cu ONJN sau nu au depus actele de licență, mai trebuie să mai mă duc și la ANAF să stau la cozi interminabile ca să plătesc niște bani statului român. Dar birocrația este soră bună cu politicienii români și nu cred că pariurile online vor avea un viitor strălucit în următorii ani.

Textul din Codul fiscal la care fac referire este mai jos:
(7) Prin excepție de la prevederile alin. (2), pentru veniturile realizate de către persoanele fizice ca urmare a participării la jocuri de noroc la distanță și festivaluri de poker, impozitul anual datorat se determină de către organul fiscal competent.

(8) Contribuabilii care obțin venituri din jocurile de noroc prevăzute la alin. (7) au obligația de a depune declarația privind venitul realizat, potrivit prevederilor art. 122 alin. (3).

Comentarii