Termenul de LED vine de la Light Emmiting Diodes


O bandă led este foarte flexibilă și se poate monta în orice mediu. Pentru că se poate tăia în bucăți mai mici poți forma orice literă sau orice formă dorești: munți, o plajă la mare, animale sau păsări, Moș Crăciun pentru că oricum e sezonul și multe altele. Dar o bandă led trebuie tăiată în anumite locuri bine delimitate care sunt la vedere. Nu o tăiați după cum credeți voi cum e mai bine pentru că altfel nu mai poate funcționa cum trebuie. Există pe piață online de la noi din România multe benzi cu led la prețuri mici și chiar aveți de unde alege. Există 2 feluri de benzi led, unele pentru interior și altele pentru exterior. Pentru exterior ai nevoie de bandă led siliconată, iar pentru interior trebuie să te gândești la o modalitate de atașare pe plafon sau pe mobilă. Nu este indicat să puneți benzi led de interior pe exteriorul casei pentru că cele de interior au un nivel mai mic de protecție împotriva umidității și a prafului. Și astfel cea de interior pusă afară se va strica în timp și apoi veți fi supărați pe firma de unde le-ați cumpărat, deși greșeală e în curtea voastră. Deci, mare atenție la detalii atât la montarea acestor led-uri, dar și în viața de zi cu zi.

Încă un aspect. Știu că mai ales cei tineri preferă mașinile tunate și chiar eu am fost cu un prieten bun la Sibiu, anul ăsta, să tuneze o mașină. Au ăia acolo un service specializat pe așa ceva și fac o treabă excelentă pentru că au tunat mașina în mai puțin de 48 de ore. Dar nu poți să folosești la mașina ta lumina neomologată care e este interzisă, inclusiv luminile cu tonalitate cromatică albastră, care sunt specifice pompierilor, poliției sau ambulanței. Că doar nu vrei să ai probleme cu legea și lumea să considere mașina ta un autoturism de intervenție rapidă.

Dacă vreți benzi cu led pentru interiorul casei aveți nevoie și de un transformator. Dar nu e cazul pentru toate modelele pentru că voltajul de la prizele convenționale îți permit să folosești modelele de 220V. Așa că, dacă aveți talent pentru amenajarea caseor pentru interior sau exterior, banda cu led nu trebuie să lipsească din arsenalul vostru strategic de profesionist.





Comentarii