Fotbalul si dantura perfecta


Când vine vorba despre fotbal și despre toți cei care sunt implicați în acest fenomen, accidentările sunt problema numărul 1. Și în afară de ligamente și întinderi, la nivel profesionist jucătorii trebuie să nu aibă probleme cu dinții. Pentru că o durere de măsea te poate ține departe de teren câteva zile și poți rata un meci important din campionat sau cupă. La orice transfer de jucători, se fac controale amănunțite la inimă(pentru că au fost probleme grave la noi în campionat, vezi Dinamo), la ligamente, dar și la dantură. Nu poți să lași nimic la întâmplare când e vorba de un club de fotbal profesionist. Eu joc fotbal amator într-un campionat de sală și avem o echipă bună(formată din jucători tineri dar și de peste 30 de ani cu experiență) și jucăm un fotbal frumos. Însă zilele astea am fost stresat de o durere de dinți așa că am făcut o vizită la dentist atunci când mi-am extras o măsea de minte la Trident.

Durerea de măsea e un chin pentru oricine și frică de dentist îi ține pe mulți departe de vreo extracție dentară de măsea de minte sau de un control amănunțit. Când eram mic îmi era frică de dentist și chiar dacă aveam dureri mari nu mă duceam să îmi rezolv problemele. Și când ajungem într-un final la dentist, acolo în hol auzind aparatura specifică cum sună, îmi trecea durerea imediat. Dar era doar în mintea mea. Și până la urmă se rezolva cu durerea de măsea pentru că dentistul avea răbdare și vorbea calm.

Nu știam chiar toate secretele legate de dantură ca de exemplu ce periuța să folosesc, cât de des să schimb pasta de dinți, ce apa de gură să folosesc, cum tratezi abcesul dentar, etc. Toate le-am aflat în timp și acum mă duc la dentist fără frică pentru că știu că este în interesul meu să fiu sanataos. Iar orice extracție dentară nu mai mă terorizează ca în trecut. Sănătatea voastră e foarte importantă, iar o durere de măsea te face irascibil, fără chef de viață, plin de nervi și nu mai poți fi la fel de concentrat în orice activitate zilnică. Un dentist îți poate face viața mai bună.




Comentarii