Cupa Africii pe Natiuni din 2017


Cupa Africii pe Națiuni va debuta pe 14 Ianuarie 2017 între echipele Gabon și Guinea-Bissau. Și mulți jucători de valoare africani, care joacă în Premier League, vor juca pentru țările lor de origine. Și multe echipe din Anglia rămân fără câțiva jucători de bază.

Printre echipele afectate de Cupa Africii pe Națiuni din 2017 se număra Leicester de la care vor lipsi: Amartey, Mahrez, Slimani, dar și Schlupp și Benalouane. Leicester este doar o glumă proastă în acest sezon, după câștigarea titlului în Premier League anul trecut.
Ranieri s-a mișcat repede. Guardian îl anunța deja transferat pe Wilfried Ndidi, de la Genk pe 14 milioane de lire sterline. Acest mijlocaș defensiv nigerian nu va merge la CAN, pentru că Nigeria nu e acolo. El pare la a 2-a încercare de a-l înlocui pe Kante, după nereușita Nampalys Mendy.

Sunderland va avea probleme mari în Ianuarie pentru că vor lipsi următorii jucători: Djilobodji, Kone-apărarea lor centrală, plus Ndong și Khazri.
De la West Ham vor lipsi: Ayew, Feghouli, Kouyate, Sakho. Iar această echipă, care nu a început strălucit sezonul, pierde din consistență și profunzime în lot.

De la Liverpool va lipsi Mane care este unul dintre cei mai buni jucători ofensivi pe care i-am văzut în 2016. Mane aproape la fiecare meci marchează sau da o pasă de gol. E și ajutat de o echipă ultra- ofensivă, dar Mane e un jucător de top.

Stoke City va rămâne fără jucătorul Wilfried Bony, care a fost împrumutat la această echipă de la Manchester City.
Watford va trebui să se descurce fără Nordin Amrabat, care deși a jucat la Olanda U21, s-a decis să joace la echipa mare a Marocului.
Everton se va lipsi de Idrissa Gueye care joacă pentru Naționala Senegalului.
Eric Bailly nu va juca pentru Manchester United din ianuarie pentru că va fi titular în echipa Coastei de Fildeș.
Southampton nu se va baza pe pe mijlocașul ofensiv Sofiane Boufal care va jucă pentru Naționala Marocului.

Dacă pariați în Ianuarie și în Februarie 2017 pe meciuri din Premier League ar fi bine să știți ce jucători din Anglia joacă în această perioadă la Cupa Africii pe Națiuni.

Comentarii