Ce este un filtru de aer?


Dacă ați fost vreodată la un service auto și cei de acolo v-au spus că trebuie să schimbați filtrul de aer la mașină și nu știți ce este și cum arată, articolul ăsta o să vă răspundă la câteva întrebări. Un filtru de aer nu lasă să intre odată cu aerul în motor particule mai mari de câțiva microni. Un filtru de aer poate fi fabricat din diferite materiale ca de exemplu un burete, un carton sau un material textil. De obicei, filtrul într-o mașină de serie este montat în propria carcasă de plastic, ce are o gură poziționată special, astfel încât să tragă cât mai mult aer din exterior. Filtrele de aer sunt de obicei dreptunghiulare, cu o ramă cauciucata pentru etanșeitate, fiind montate în plan orizontal. Însă există și alte forme ale filtrelor, în funcție de mașină. Într-o lume perfectă, un motor nu are nevoie de filtru de aer, dar noi nu trăim într-o lume perfectă.

Dar dacă nu există filtru este de ajuns să între câteva particule în motor și apoi veți fi nevoit să faceți vizite des la un service auto din apropierea voastră. Un filtru de aer nu costă mult, dar lipsa lui pot provoca pagube mari bugetului familiei voastre pe termen lung. Pentru că lipsa lui poate uza pistoanele prematur, poate înfunda catalizatorul și poate crea multe alte probleme majore. Ca o comparație este ca o plasă de țânțari la un geam din dormitor, pe timp de vară. Chair dacă plasa de țânțari costă foarte puțin și merită toți banii, iar voi aveți un somn liniștit, lipsă ei înseamnă ore întregi de nesomn din cauza țânțarilor care acum se bucură de apartamentul vostru și de sângele proaspăt.

Filtrul de aer trebuie schimbat des și nu trebuie așteptat să se murdărească în ultimul hal, iar mașina voastră abia să mai circule cu viteza normală. Știți prea bine că un autoturism perssonal înseamnă cheltuială și dacă vreți să meargă totul strună, nu schimbați filtrul de aer o dată la 5 ani. Dacă locuiți prin București există o firmă care se poate ocupă rapid de această problemă: service-ul Autohut.ro din București. Ați încercat vreodată să respirați când aveți o cagulă de schi pe față? Cam așa e și cu filtrul de aer lăsat mult timp să se înnegrească.

Comentarii