Florian Thauvin a fost atacat in plina strada la Marseille


Florian Thauvin, jucătorul echipei Olympique Marseille, a fost atacat în plină stradă. Doi infractori cu scutere i-au lovit mașina. Thauvin a coborât din mașină să vadă ce pagube i-au produs, iar cei 2 răufăcători au încercat să îi fure un ceas în valoare de 22.000 de lire sterline. Fotbalistul lui Olympique Marseille a reușit să scape de la fața locului repede fără să predea ceasul de la mână sub amenințarea armei.
Aceste atacuri sunt des întâlnite în Marseille, mai ales dacă ai o mașină scumpă. Hoții îți lovesc mașina din spate cu un scuter sau cu o mașină ieftină și veche, iar tu coborî să vezi ce pagube ți-au provocat. Dacă uiți cheile în mașină, îți fură automobilul scump. Dacă iei cheile după tine vor încerca să te tâlhărească și să îți fure portofelul sau ceasul. Manevra asta se numește în engleză italian job.

Din 2012 până acum mai mulți jucători de fotbal de la Olympique Marseille au fost atacați în stradă prin diferite metode.

Incidente petrecute pe străzile din Marseille:

  • 2012: Jérémy Morel, Sénah Mango au fost atacați prin metoda explicată mai sus
  • 2014: Mario Lemina a fost atacat în casă și amenințat cu o arma de foc, iar André-Pierre Gignac a fost tâlhărit
  • 2015: Karim Rekik, Lucas Ocampos au fost păcăliți prin metodă accidentul
  • 2016: Lassana Diarra, Gunter Jacob, Florian Thauvin. Toți 3 au avut probleme atunci când au ieșit pe străzi, iar infractorii au pus ochii pe bunurile lor.


Dar nici poliția din Franța nu a stat cu mâinile în sân. În 2015 a prins o bandă de infractori care chiar urmăreau fotbaliștii din Marseille ca să îi tâlhărească și chair au reușit. Membrii acestei grupări de infractori au fost condamnați între 11 și 15 ani de închisoare. Dar metodele folosite de aceștia încă se mai practică în acest oraș din Franța.



Comentarii