Ce se intampla la Manchester City?


Ce se întâmplă la Manchester City? 10 victorii în primele 10 meciuri ale sezonului (în toate competițiile, evident), apoi, de la acel 3-3 cu Celtic, nimic nu mai iese. Echipa lui Guardiola n-a mai câștigat de o lună și, mai grav, a înscris doar două goluri în ultimele 4 meciuri. 1-1 cu Southampton runda asta și o așezare bizară, cu 3 fundași centrali (care apare a doua oară deja în Premier League, la al doilea egal consecutiv). City rămâne lider, la golaveraj, dar e foarte strânsă lupta, ceea ce nu poate decât să ne placă.

Derby-ul rundei, pe Stamford Bridge, a fost un dezastru la care nu cred că se așteptau mulți. Am văzut prima repriză, în a doua am preferat să mă uit la o oală cu apă care fierbe. Blind și Pogba au fost dezastre ambulante, groaznic a jucat United, dar trebui să remarc că la fel a jucat și cu Stoke, Liverpool și Fener. Au încasat de la o echipă care crește excelent și se bate la titlu. Nu sunt multe de adăugat. Criza de identitate a lui United nu se limitează la Rooney, e profundă și, din păcate, simt că mai ține niște ani. Greșeala, o repet, a fost că l-au ratat pe Klopp.

Leicester reușește, pentru a doua oară doar, să lege două victorii (una în UCL, alta în campionat). 3-1 acasă, cu Crystal Palace, pentru prima oară cu Jamie Vardy rezervă. Okazaki, Musa și Slimani au câștigat meciul pentru Ranieri, care tocmai a împlinit 65 de ani. Vor termina undeva peste locul 10, dar nu ating cupele europene decât dacă iau Liga Campionilor.

Arsenal a avut aproape 75% posesie cu Boro și a reușit să rămână pe 2 totuși, cu un 0-0 pe Emirates. Ce-ar mai fi de zis?

În subsol, au început să câștige Stoke și West Ham. Dubla lui Shaqiri a adus a doua victorie consecutivă pentru Stoke, un 0-2 la Hull (care e la a cincea înfângere consecutivă) care i-a scos din zona retorgradării pentru prima oară. A doua victorie consecutivă și pentru West Ham, un gol al fundașului Reid în prelungiri, cu Sunderland1-0 în prelungiri, cu Sunderland). Cred că e cazul să mai facem un poll cu următorul manager demis. Eu aș miza pe Moyes, pentru că Sunderland nu arată niciun semn că va câștiga vreun meci în acest sezon.
Boro, Hull și Sunderland sunt candidatele principale la retrogradare. Swansea va supraviețui greu, dar cred că vor reuși. De ce? Bradley e de două săptămâni acolo, dar deja se vede o creștere în joc, chiar și cu acest 0-0 cu Watford. Da, n-au mai câștigat din etapa de debut (1-0 cu Burnley atunci), dar în afară de United, Everton și Tottenham, până la finalul turului au doar adversare sub locul 10. Pariez pe lebede.

Comentarii