Romania a castigat primele medalii de aur la Olimpiada

Au fost cateva zile de chin pentru sportul romanesc pentru ca la Olimpiada de la Rio nu ajungeam sa ne batem pentru medalii. Pana a venit randul fetelor la scrima sa lupte pentru aur pe echipe. Romania a invins pe rand SUA, Rusia si in finala pe China. Iar cel mai greu meci a fost cu SUA, unde la scorul de 23-23, Romania a castigat tusa de aur(un fel de gol de aur la fotbal), iar rezultatul final a fost 24-23.



Romania a castigat primele medalii de aur la Olimpiada
In finala cu cele mai bune din lume, cu sportivele din China, Ana Maria Popescu a facut spectacol in ultimele minute de lupta. La un atac al sportivei din China, Ana Maria a asteptat ca o cobra si a atacat. Eu pana atunci nu vazusem o asemenea saritura, poate doar in filmul de actiune Kill Bill. Sportiva din China a fost surprinsa, iar Romania a facut spectacol. Contra-atacul realizat de Ana Maria Popescu este in poza de mai jos.


Sursa poza: FIE twitter

Incredibila victorie! Mai ales ca a fost in fata Chinei care ne-a invins in ultimul timp si la echipe si la individual. Au ales momentul perfect in care sa le bata. Niste sportive de mare valoare care isi incununeaza cariera cu un titlu olimpic. Superb!

Declaratii:
Ana Maria Popescu: ”Cu această victorie ne-am spălat păcatele de la individual. Îi dedic medalia tatălui meu (nr – decedat înainte de JO de la Londra). Se spune despre mine că sunt arogantă în scrimă. Să-l vedeţi pe antrenorul Chinei, Daniel Lavavasseur. Mă bucur că le-am bătut pe chinezoaice”.

Loredana Dinu: ”Am trăit finala cu un puls extrem de mare, simţeam că-mi iese inima din piept şi nu mai am aer. Atunci când nu eram pe planşă, genunchii îmi tremurau atât de tare încât nu puteam să scriu scorul pe foaie. Nu-mi vine să cred că mi s-a îndeplinit un vis”

Comentarii