Ce inseamna cota la pariurile sportive


Cota este indicatorul care desemnează eventualul câştig şi felul în care o echipă e creditată pentru a câştiga.
Cu cât această cotă este mai mică cu atât de mult cresc șansele ca acel pariu să reușească. Cu alte cuvinte favoriții au cote mici la victorie, iar echipele mici au cote mari sau foarte mari în cazul unui succes.

Cotele sunt prezentate în mai multe feluri: decimal, fracțional sau american.
Cotele în format decimal sunt aproape la toate casele de pariuri online, în afară de cele britanice. O cotă în format decimal arată așa 1,80. Dacă pariezi 100 de lei pe cota de 1,80 câștigi 180 de lei(80 de lei profit). Se înmulțește suma pariată cu acea cotă pe care o alegeți. La noi în România cotele sunt prezentate în format decimal.

Cotele în format fracțional sunt utilizate de casele din Anglia și Irlanda. O cota în format fracțional arată așa 1/2. E ușor de transformat o cotă fracțională în decimală. Doar aduni cele 2 numere și suma obținută o împarți la ultimul număr. Adică 2+1= 3. Acum împărțim 3 la 2 și ne dă cotă 1,50. E destul de simplu.

Cotele în format american sunt prezentate așa -110 sau +120.
În cazul cotei pariați 110 euro pe cota -110 și câștigați, profitul vostru este 100 de euro în afară de sumă riscata de voi.
Dacă pariați 100 de euro pe cota +120, câștigul o să fie de 120 de euro plus suma pariată de voi.

Acest articol a fost scris pentru cei care sunt la început în lumea pariurilor și care își pun întrebarea: Ce înseamnă cota la pariurile sportive?

Comentarii