Grupa Romaniei la Mondialul din 2018




Grupa României pentru calificarea la Mondialul din 2018 este destul de grea. Grupa E: România, Danemarca, Polonia, Muntenegru, Armenia și Kazahstan.

Polonia a terminat Grupa D de calificare pentru Euro 2016 pe locul 2 cu 21 de puncte și s-a calificat direct. Pe primul loc a terminat Germania cu 22 de puncte.
Pericolul cel mai mare pentru noi îl reprezintă Robert Lewandowski. Atacantul polonez marchează din toate pozițiile atât pentru Naționala lui, dar și pentru echipa de club.
In ultimul meci disputat acasă, Polonia a câștigat meciul cu Irlanda cu 2-1( goluri marcate de Grzegorz Krychowiak în minutul 13 și Robert Lewandowski în minutul 43, iar pentru irlandezi a marcat Jonathan Walters în minutul 16 din penalty).

Danemarca a terminat pe locul 3 Grupa I și va juca la baraj pentru Euro 2016. Danemarca nu joacă un fotbal spectaculos și nu are rezultate notabile în ultima vreme. Pe locurile 1 și 2 în grupa Danemarcei au terminat Portugalia și Albania.
Dacă la Portugalia ne așteptăm să fie pe primul loc, marea surpriză o reprezintă Albania. Albania va fi prezentă pentru prima oară în istoria ei la un Turneu Final.
Armenia a terminat pe ultimul loc in aceasta grupa cu doar 2 puncte strânse dupa 8 meciuri.

Muntenegru a terminat pe locul 4 Grupa G de calificare pentru Euro 2016 cu 11 puncte. Echipele din fosta Iugoslavie sunt puternice, au jucători talentați, cu spirit de luptători.

Kazakhstan a terminat pe ultimul loc grupa A pentru Euro 2016. Nu are rezultate notabile și a fost învinsă atât de echipele mari, cât și de echipele modeste.
In momentul când scriu acest articol, Kazakhstan are 2 puncte după 9 meciuri și nu cred că ne va pune probleme majore.

Comentarii