Avanpremiera etapa 4 din Serie A

Serie A programeaza in acest sfarsit de saptamana meciurile etapei a patra care ar putea marca o prima victorie a campioanei Juventus dupa inceputul nefast de campionat. Aureolata de victoria repurtata pe taram britanic in Uefa Champions League in fata celor de Manchester City, "Batrana Doamna" se deplaseaza la Genova si spera la primele trei puncte in clasament, unul dominat pana acum de Inter-ul lui Roberto Mancini, singura echipa cu punctaj maxim dupa primele etape.

                                             


Meciurile etapei:

1.  Udinese - Empoli (Sambata, 19 Septembrie, 19:00)
  • Udinese a pierdut doar doua din ultimele 15 confruntari directe cu Empoli, ultima in Martie 2007 si spera sa obtina primele puncte pe teren propriu in acest sezon.
2.  Milan - Palermo (Sambata, 19 Septembrie, 21:45)
  • Dupa infrangerea din Derby della Madonnina, Milan spera la toate punctele din duelul cu Palermo. Poate fi ocazia perfecta pentru Mario Balotelli sa recapete increderea fanilor cu o noua evolutie buna in fata sicilienilor, cum a tot avut in ultimii ani, marcand victimei sale preferate cinci goluri in trei aparitii.
3.  Chievo - Inter (Duminica, 20 Septembrie, 13:30)
  • Primele doua clasate deschid ziua de Duminica si promit o inclestare cel putin interesanta. Inter are 15 victorii in ultimele 26 de meciuri contra veronezilor, dar si ambitia de a continua traseul bun de pana acum prin securizarea portii lui Handanovic, asa cum s-a intamplat in 6 din ultimele 9 confruntari directe.
4.  Roma - Sassuolo (Duminica, 20 Septembrie, 16:00)
  • Dupa prestatia foarte buna din partida cu FC Barcelona de la mijlocul saptamanii, echipa din capitala spera sa continue momentul bun cu prima victorie pe teren propriu in fata celor de la Sassuolo, dupa doua egaluri in editiile anterioare. Oaspetii se afla la cea mai lunga serie de meciuri fara infrangere in Serie A, si anume, 8.
5.  Atalanta - Verona (Duminica, 20 Septembrie, 16:00)
  • Giampaolo Pazzini revine pe terenul unde s-a format ca jucator profesionist, de data aceasta din postura de adversar, alaturi de noua sa echipa Verona. Fara victorie in acest debut de sezon, veronezii spera ca noul lor atacant sa repete evolutia din finalul sezonului trecut cand inscria din penalty si contribuia decisiv la victoria Milanului la Bergamo.  
6.  Bologna - Frosinone (Duminica, 20 Septembrie, 16:00)
  • Cele doua nou-promovate sunt singurele echipe fara niciun punct acumulat in primele trei etape disputate pana acum. Ambele vin dupa infrangeri cu acelasi scor, 0-2. Bologna a rezistat doar 75 minute in fata Sampdoriei in epilogul etapei trecute, meci amanat pentru Luni din cauza conditiilor atmosferice, in timp ce Frosinone s-a inclinat pe teren propriu in fata mult mai valoroasei Roma.
7.  Genoa - Juventus (Duminica, 20 Septembrie, 16:00)
  • Campioana merge la Genova cu un singur gand: victoria. O victorie in stilul celei obtinute la mijlocul saptamanii pe Etihad Stadium, in fata lui Manchester City, o victorie care sa readuca linistea si increderea in tabara torineza, serios zdruncinate dupa inceputul neasteptat de slab de sezon. De la gazde va lipsi portarul titular si, poate, cel mai important jucator al echipei, Mattia Perin.
9.  Torino - Sampdoria (Duminica, 20 Septembrie, 16:00)
  • Un singur punct a obtinut Torino la capatul primelor reprize disputate pana acum. Din fericire pentru echipa "granata", rezultatele finale sunt cele care conteaza si acestea consemneaza cifra 7 in dreptul punctelor in clasament. De 21 de ani nu a mai inceput asa de bine un campionat de Serie A, iar satisfactia este cu atat mai mare cu cat rivala din oras, Juventus, este la sase lungimi in spate. 
9.  Carpi - Fiorentina (Duminica, 20 Septembrie, 19:00)
  • Fiorentina merge pe terenul celeilalte nou promovate, Carpi, pentru a incerca sa obtina punctele irosite in deplasarea de la Torino, cand s-a aflat in avantaj pe tabela pana aproape de minutul 70. In acelasi timp, gazdele nu au mai repetat greselile din meciul cu Inter si au plecat neinvinse de la Palermo, reusind primul punct pe prima scena.
10. Napoli - Lazio (Duminica, 20 Septembrie, 21:45)
  • In ceea ce italienii numesc "posticipo", Napoli, fara victorie in campionat sub comanda noului antrenor Maurizio Sarri, primeste vizita cosmarului din sezonul trecut, Lazio, echipa in fata careia s-a inclinat in semifinala Cupei Italiei, dar, mai ales, a pierdut in meci direct pe San Paolo, in ultima etapa, participarea in play-off-ul actualei editii a Uefa Champions League. Atentie la Gonzalo Higuain, marcator a 8 goluri in 4 meciuri contra lui Lazio, mai mult decat in fata oricarei alte echipe din Seria A. Este asteptat si un duel al fundasilor romani, Vlad Chiriches la gazde impotriva lui Stefan Radu, la oaspeti, cu sanse mari pentru lateralul stanga lazial sa fie titular.

Comentarii