Romania este pe locul 12 in clasamentul FIFA




România a ajuns pe locul 12 în clasamentul FIFA. Naționala României este în acest clasament peste alte echipe mult mai puternice ca Anglia sau Italia.
România este pe locul 12, cu 1086 puncte. Italia are un punct mai puțin, în timp ce Anglia este pe 14, cu 1030 puncte.

Dacă joci cu o echipă mai bine cotată și câștigi, obții mai multe puncte. Și se calculează și la meciurile amicale. Dacă nu vă mai amintiți Piți a preluat ultima oară România de pe locul 54 (dacă nu mă înșel cumva).
Rezultatele bune din 2014 și 2015 au adus România în primele echipe din lume. Dacă rămânem pe locul 12 sunt șanse reale să fim capi de serie la următoarea tragere la sorți pentru calificarea la Campionatul Mondial de fotbal.

Din 7 Septembrie 2014, România nu a mai pierdut niciun meci. Avem victorii cu Grecia, Finlanda, Irlanda de Nord, Danemarca(amical) și Insulele Ferroe.
Doar un egal au realizat tricolorii cu Ungaria, dar dacă erau mai atenți și nu se retrăgeau în apărare câștigau și meciul ăla.
Suntem mai sus decât Italia și din cauza jucătorilor care evoluează în Serie A.
Italia s-a chinut în Bulgaria. Până spre final au alergat italienii după egalare.

Jocul echipei României nu este spectaculos, dar rezultatele au fost foarte bune în ultima vreme. Să sperăm că o să jucăm bine la Campionatul European din Franța din 2016.

Comentarii