Viata de suporter


Suporterii români nu se mai duc să își vadă echipele de club. Nici măcar în cupele europene nu se mai umple un stadion în România, doar dacă vine o echipă mare și asta se întâmplă foarte rar. Fotbalul românesc nu mai oferă spectacol, dar nici condițiile oferite suporterilor nu sunt la nivelul din marile capitale ale Europei.
Azi am vorbit cu un suporter român care a umblat prin toată Europa și a văzut câteva meciuri în Germania și Franța. Iată ce a spus omul:

Am avut ocazia să merg la un meci al lui Schalke în Bundesliga și da, match day experience e superbă!
Dimineață joacă grupele de juniori, cele care au meci acasă. Cu bilet la meciul de după amiază te poți uita la meciurile celor mici. Este plin de baruri și restaurante cu prețuri medii în jurul stadionului, dar în final accesibile.

Barurile sunt pline de suporteri care iubesc fotbalul de cum vine după amiaza. În stadion poți cumpăra câtă bere vrei. Am văzut suporteri băuți, care mai dau câte un șut în pahare sau doze, dar nimic violent. Lumea urina liniștită la copaci după meci, de față cu Poliția. Atât timp cât nu ești ghiolban indecent și nici nu faci scandal, ești în regulă.

În Franța e cam la fel, exceptând mâncarea insipidă, dar la preț ok, și bere cu 0,5 la sută alcool. Bună, dar nealcoolizata. În Belgia e chiar mai bine ca în Franța pentru cei care se duc la meciuri pe stadioane.

Comentarii