Dictionar pariuri sportive




Dictionar pariuri sportive:
In acest articol o sa gasiti raspunsuri la toate intrebarile legate despre pariurile sportive online, termeni in limba romana sau limba engleza.

A
Ante Post: Pariu efectuat cu săptămîni, luni sau chiar ani înainte de încheierea unui eveniment. Astfel, se poate miza pe cîştigătoarea următorului Campionat European de fotbal, pe campioana României sau pe orice alt eveniment asemănător.
Asian Handicap: Pariu cu handicap, care poate oferi măsuri de siguranţă şi cote mai bune pentru pariori. O echipă primeşte un avantaj, care i se scade celeilalte. Detalii, aici.
Arbitraj: Metodă de pariere pe toate variantele (1, X, 2 sau asemănător), care aduce cîştig indiferent de rezultat.
Accumulator: Sunt cunoscute si sub denumirea de parlay. Este un pariu unde castigurile pe care le ai la un pariu sunt folosite mai departe la urmatorul pariu. Astefl castigurile se acumuleaza si va vor oferi un profit care este teoretic mai mare. In realitate totusi trebuie avut in vedere faptul ca nu sunt chiar atat de profitabile precum par. Este nevoie sa pierdeti doar un singur pariu din acel sir si veti pierde toata suma pariata.

B
Banker: Banker-ul e unul pariul de pe bilet în care ai cea mai mare încredere. Acesta trebuie neapărat să fie corect pentru ca biletul să iasă cîştigător.
Bet: Pariu, predicţie
Betting Exchange: este un tip de pariu in care se pariaza nu impotriva unei agentii, ci impotriva altui parior.
Bookie: Casă de pariuri
Bookmaker: Casă de pariuri sau cel care calculează şi face cotele.

C
Chalk: În limba engleză, desemnează favoritul
Chalk player: Persoană care pariază pe favoriţi
Correct Score: Pariu pe scorul corect al unei partide
Cotă: Indicatorul care desemnează eventualul cîştig şi felul în care o echipă e creditată pentru a cîştiga.

D
Dog: Concurentul cotat cu şanse foarte mici de a cîştiga, outsider. Se mai numeşte "underdog".
Dog player: Persoană care pariază pe outsideri.
Şansă dublă: Pentru mai multă siguranţă, pariorii mizează uneori pe variante mai puţin riscante, precum 1X, X2 sau 12
Decimal odds: Cotele pariurilor pot fi exprimate in zecimale. Exista deasemenea posibilitatea de a fi exprimate si in fractii.
Draw no bet: Acesta este un pariu unde banii iti sunt returnati in cazul in care meciul se termina egal.

E
European Handicap: Handicapul asiatic este format din 3 variante de pariere, iar cel asiatic din 2 variante de pariere. A nu se confunda cu handicapul asiatic.
Evens: Acesta este un pariu unde cotele sunt 1/1 sau 2. Astfel vei avea posibilitatea de a-ti dubla bani daca pariul se dovedeste a fi castigator.

F
Favorit: Echipa creditată cu cele mai mici cote într-o dispută
Fixed odds betting –Aceste cote fixe reprezinta suma pe care urmeaza sa o castigi dupa evenimentul sportiv.
Fractional odds – In Marea Britanie, cotele la pariuri sunt expuse in fractii. De exemplu, 2/1 reprezinta cota 3 zecimala. Aproape toate casele de pariuri online au cote in format decimal, european(cum e la noi) sau american.

G
GamCare: Organizaţie britanică care oferă spijin şi consultanţă celor care au probleme cu jocurile de noroc. Adresa online: gamcare.org.uk

H
Handicap: Strategie folosită de bookmakeri pentru a mări atractivitatea pariurilor. A nu se confunda cu handicapul asiatic

I
IBAS: Independent Arbitration Betting Service. Serviciul care se ocupă de clarificarea disputelor dintre pariori şi casele de pariuri. Site web: ibas-uk.com

J
Juice: Comisionul din cote pe care şi-l opreşte casa de pariuri. E asemănător cu rake-ul de la poker.

L
Lay: A oferi un pariu, care va fi cîştigător în cazul în care echipa aleasă nu învinge

M
Multiplu: Bilet cu mai mult de un meci
Martingale: Sistem de pariere care se bazează pe dublarea repetată a mizei pe acelaşi eveniment, pînă cînd pariul iese cîştigător. Pariezi 5 euro si ai pierdut. Dublezi suma si acum pariezi cu 10 euro si ai pierdut. Dublezi suma si joci cu 20 de euro si pierzi. Dublezi suma si joci cu 40 de euro si castigi. O iei de la capat cu 5 euro.

O
Odds: Cote
Outsider: Formaţia care întîlneşte echipa favorită
Over: Peste. Se poate referi la numărul de goluri (sub/peste), de cornere, faulturi etc. Daca ai pariat peste 1,5 goluri si scorul final este 2-0, 1-1, 3-0, 4-1, 2-2, ai castigat.

P
Punter: Denumirea în limba engleză a celui care pariază
Picks: Tips, predicţii
Predicţie: Informaţie despre posibilul deznodămînt al unui eveniment

S
Single: Pariu unic, singur pe bilet
Sistem: Schemă sau modalitate de pariere, gîndită pentru a creşte şansele de cîştig
Special Bet: Pariu special, care are ca subiect evenimente mai rar întîlnite
Scorecast: Acest tip de pariu este unde va trebui sa prezici primul gol si scorul corect. Cotele disponibile la acest tip de pariuri sunt foarte bune, dar sunt foarte dificile.
Spread Betting: Aceasta este o metoda foarte populara de a paria si ceea ce primesti nu sunt niste cote fixe, deoarece acestea se modifica in real time. Aceste modificari survin bazate pe pariurile care sunt puse.

T
Tipster: Persoană specializată în predicţii sportive, care oferă informaţii şi pronosticuri
Total Goals: Acest termen desemneaza acele pariuri unde tu trebuie sa alegi daca numarul de goluri care vor fi inscrise se vor situa peste sau sub un anumit numar care este dat de casa de pariuri online. In cea mai mare parte acel numar este 2,5


U
Under: Sub. Se poate referi la numărul de goluri (sub/peste), de cornere, faulturi etc. De exemplu daca ai pariat sub 2,5 goluri si scorul final a fost 2-0 sau 1-1 sau 0-2 sau 1-0 ai castigat pariul.

1×2: 1×2 este de departe cea mai populara metoda de a paria pe fotbal. Ceea ce trebuie sa faci este foarte simplu. Trebuie sa ghicesti unul dintre cele trei posibilitati: 1 – castiga echipa gazda, x – egal, 2 – castiga echipa care joaca in deplasare.







Comentarii