Romania in grupele Ligii Natiunilor


România va juca într-o nouă competiție fotbalistică. Mulți spun că nu înțeleg formatul Ligii Națiunilor. E foarte simplu. Trebuie să ocupi locul 1 în grupă și apoi dai baraj cu alte echipe din Divizia C ca să ajungi la Campionatul European de fotbal. E un fel de wild card, o șansa în plus pentru echipele care nu se vor descurca bine în grupele clasice de calificare la Euro. Deci România trebuie să ocupe locul 1, peste Serbia, Lituania și Muntenegru și apoi să câștige barajul cu alte echipe care au terminat pe locul 1 în grupe în Divizia C.

Știu că Serbia nu mai este ce a fost, știu că Muntenegru nu-i echipă de speriat și că Lituania este sub nivelul nostru, însă mai sunt sigur de faptul că România va termina pe locul 3 grupa din Liga Națiunilor.
Azi, la Lausanne, a avut lot tragerea la sorți pentru grupele Ligii Națiunilor, competiție care oferă acces spre EURO 2020. România este în Divizia C, în grupa 4 alături de Serbia, Muntenegru și Lituania. Liga Națiunilor are cu triplu scop: înlocuirea cu meciuri oficiale a datelor de amicale, ținta unor rețete financiare mai generoase și o nouă modalitate de a ajunge la un European, cu o poartă deschisă inclusiv pentru naționalele mici.

Grupele Ligii Natiunilor

DIVIZIA D:
Grupa 1: Andora, Kazahstan, Letonia, Georgia
Grupa 2: San Marino, Moldova, Luxemburg, Belarus
Grupa 3: Kosovo, Malta, Insulele Feroe, Azerbaijan
Grupa 4: Gibrlatar, Liechtenstein, Armenia, Macedonia

DIVIZIA C:
Grupa 1: Israel, Albania, Scoția
Grupa 2: Estonia, Finlanda, Grecia, Ungaria
Grupa 3: Cipru, Bulgaria, Norvegia, Slovenia
Grupa 4: Lituania, Muntenegru, Serbia, România

DIVIZIA B:
Grupa 1: Cehia, Ucraina, Slovacia,
Grupa 2: Turcia, Suedia, Rusia,
Grupa 3: Irlanda de Nord, Bosnia, Austria,
Grupa 4: Danemarca, Irlanda, Țara Galilor

DIVIZIA A
Grupa 1: Olanda, Franța, Germania
Grupa 2: Islanda, Elveția, Belgia
Grupa 3: Polonia, Italia, Portugalia
Grupa 4: Croația, Anglia, Spania

Comentarii