Scut metalic Audi A4


Iarna trecuta am dat peste un stalpulet de fier ascuns in zapada si m-am trezit cu scutul rupt in doua. Nu radeti, ca i se poate intampla oricui. Am cautat scut motor audi si am gasit pana la urma. M-am dus la un service auto si cei de acolo stiau despre ce este vorba si cu ei am cautat pe net scut metalic audi a4 b6. Sunt parca 8 perechi surub + clema si sunt de 2 feluri, unele mai scurte (4 buc) si unele mai lungi - 4 buc. Pentru prinderea aparatoarelor de noroi de scut si deflectorul de vant fata, sunt necesare 6 suruburi cu niste cleme speciale din plastic. 4 sunt de tip "varf de sageata" si sunt din plastic (2 pe fiecare roata), se imping si rasucesc 90 grade pentru fixare, iar doua sunt metalice (1 pe fiecare roata spre interiorul masinii) si au cap cu TORX de 25.

Nu poti sa circuli pe strazi cu un scut metalic audi a4 facut in 2 sau 3 bucati. S-a rupt si am luat unul din fibra de sticla mai rigid si mai gros. Evident fiind AM nu se mai potriveste exact si prinderea am facut-o cu autofiletante si soricei. La scut sunt mai lungi suruburile din spate catre scutul de la cutie si cele din laterale. Cele din fata centru sunt mai scurte. Dar nu trebuie sa faceti ca mine. Montati un scut metalic audi a4 b8 la un service autorizat, unde lucreaza profesionisti in acest domeniu.
Eu m-am interesat la cateva firme de piese auto de "suruburi pentru prindere scut" si acest kit costa ceva. Mi s-a parut mult pentru niste suruburi, in conditiile in care voi folosi maxim jumatate din ele.
Din aceasta cauza ma gandeam sa obtin codurile pentru fiecare surub utilizat acolo, sa ma uit la masina sa vad de cate am nevoie pentru fiecare model, si sa dau comanda de x bucati cod y, z bucati cod k, etc.

Cand e vorba de pret pentru un scut metalic audi a4 b7 ar fi bine sa intrebati prietenii apropiati care au masina si care au mai avut scutul rupt. Unui prieten i s-a intamplat sa se rupa un scut metalic audi a4 b5 atunci cand se intorcea noapte de la Bucuresti. A dat peste un caine de talie mare. Cainele i-a sarit in fata la viteza mare si nu a mai avut cum sa il evite. Si aproape i-a distrus masina. A trebuit sa cheme tractarea pentru ca masina nu mai pornea. Dar a schimbat scutul metalic si acum totul este in regula.

Comentarii