Glasgow Rangers a fost eliminata din Europa League de o echipa din Luxemburg


Glasgow Rangers a fost eliminată din Europa League de o echipă din Luxemburg. FC Progres Niedercorn a câștigat returul cu scorul de 2-0 prin golurile marcate de Emmanuel Francoise în minutul 66 și de Sebastien Thill în minutul 75. În tur, scoțienii au învins cu 1-0 și deși au dominat și returul(au avut 2 bare în repriza a 2-a), au pierdut calificarea.

Este prima victorie în cupele europene în istoria lui FC Progres Nierderkorn, echipa reprezentând o comună cu 1,900 de locuitori. De menționat că în sezonul 1978 / 1979, luxemburghezii au întâlnit pe Real Madrid în turul 1 al Cupei Campionilor, pierzând cu un onorabil 0-12 la general. Pentru Real jucau în acea dublă nume mari precum Vicente Del Bosque, Uli Stielike sau Carlos Santillana.
Pană la isprava din această seară, Progres Niederkorn mai jucase 13 meciuri în cupele europene și nu câștigase niciunul. Mai mult, încasase 41 de goluri și înscrisese doar trei. Ultimul gol în cupele europene a fost înscris în 1981. Progres Niederkorn a terminat pe locul patru în Luxemburg sezonul trecut.

Cei din Luxemburg care s-au ocupat de programul meciului și câteva date statistice au precizat înaintea meciului că vor pierde. Nici măcar cei mai înfocați suporteri ai gazdelor nu credeau în victoria echipei lor. FC Progres Nierderkorn era ca o cetate din Evul Mediu gata să se predea invadatorilor în secunda 2. Până a început meciul, iar cei de la Glasgow Rangers să se joace cu ocaziile. Apoi au venit golurile echipei din Luxemburg ca niște lovituri de ciocan.

Fotbalul scoțian este în cădere liberă în ultimii 10 ani. Celtic nu mai are cu cine să se lupte în prima liga. Iar dacă în trecut, campionatul din Scoția se apropia ca valoare de cel al Olandei, acum se aseamănă mult cu campionatul din Ungaria.
Iar în Luxemburg oamenii chiar fac sport de plăcere. În această țara mică sunt 5 divizii de fotbal cu sute de jucători la activ. Majoritatea sunt amatori, dar avantajul mare este că nu faci mult timp pe drum dacă ai o deplasare. În 30 de minute ai ajuns la destinație.

Comentarii