Ciclismul nu e un sport pentru oricine


Am niște prieteni buni care și-au cumpărat biciclete pentru că vor să facă mișcare. Le-am zis să aleagă bine traseele și să fie atenți la mașini, dar în special să evite coborârile pe dealuri sau în munți. Au fost cicliști profesioniști care au murit când au coborât cu viteză prea mare în curbe.Chad Young, un ciclist de 21 de ani, a murit datorită rănilor la cap suferite într-o coborâre în viteză în Tour of the Gila în New Mexico. Asta se întâmpla în Aprilie.

În videoclipul de mai jos, ciclistul Toms Skujins cade, se lovește la cap și încearcă să se urce iar pe bicicletă. E ca un sportiv care a făcut box și vrea să intre iar în meci după ce a fost făcut KO. De aceea arbitrii la box opresc meciul chiar dacă tu mai vrei să lupți în continuare. Ei știu că poți să mori dacă mai primești pumni în starea în care ești.
Toms Skujins nu mai este în apele lui, iar ăla din echipă de ciclism verifică bicicleta și îl îndeamnă să se suie iar în șa și să termine cursa. Din videoclip nu se vede clar, dar Tom are clavicula ruptă, iar dacă îl lovea unul din cicliștii care veneau în viteză, acum era mort. Nu e de glumă.

Comentarii